Zes leerlingen van een school in het Franse Lot-et-Garonne zijn enkele weken te gast in Hoogstraten. Ze doen stage bij een aantal landbouwbedrijven en hadden donderdag een ontmoeting met de leerlingen van het zesde jaar Land- en Tuinbouw van VITO Hoogstraten.
'Met de Leonardoboom willen we benadrukken dat deze uitwisseling mogelijk is dankzij Europese steun via het Leonardo Da Vinci-programma', zegt leerkracht Bart Hollevoet. 'In juni vorig jaar kregen onze leerlingen van het zevende jaar voor het eerst de kans om stage te lopen in Zuid-West Frankrijk.'
In de nieuwe serre staan aardbeien en worden volgende week tomaten geplant. 'De gasten uit Frankrijk hebben enkele hazelaars meegebracht die we hier geplant hebben. De streek van Lot-et-Garonne staat bekend om haar teelt van onder andere hazelnoten.'
Bij de hazelaars komt een plakkaatje dat verwijst naar de uitwisseling. De Franse leerkracht kreeg ook een boom en plakkaat overhandigd. 'We zullen een foto doorsturen als de boom bij ons geplant is', liet ze weten.
Na de boomplanting werden een aardbeibedrijf in Merksplas en een melkveebedrijf in Beerse bezocht. De Franse leerlingen verblijven tot 10 maart in Hoogstraten.